MPV-sivusto Sivukartta

mpv-logo.gif Matti Vuori - ammattilainen

 

 Esittelyn pääsivulle 

Työura

Nykyisin vapaa konsultti

Työmarkkinoilla etsimässä uusia kuvioita.

 

Keskeinen ura 2: Laatupäällikkö, konsultti, testauksen, käytettävyyden asiantuntija

"Toisen urani" tein Cybercom Plenwaressa (aiemmin Plenware Group ja Almare Systems) alkuksi laatupäällikkönä ja sen jälkeen konsulttina, teemoina mm. ohjelmistotestaus ja käytettävyys ja riskienahallinta.

Toimitin yrityksille ja muille organisaatioille mm. testauskoulutuksia, käytettävyyden varmistamisen ja riskienhallinan koulutuksia ja erilaisia toiminnan analysointipalveluja, kuten ohjelmistotestauksen arviointeja. Testauksen saralla vedin mm. keväällä 2009 kolmen kuukauden aikuiskoulutuskurssin (ja samanlaisen syksyllä 2008 Symbian C++ -kehittämisestä). Yhteensä olen tehnyt tällä jaksolla koulutusmateriaaleja kolmisen tuhatta kalvosivua.

Kansallisesti kehitin - ja edelleen kehitän - testausta ISTQB-sertifiointijärjestelmän Suomen organisaation FiSTB:n hallituksessa ja Sytyken TestausOSY:n ohjausryhmässä ja KäytettävyysOSY:n hallituksessa (vetäjänä v. 2009).

 

Keskeinen ura 1: VTT-tutkija - käytettävyys, riskienhallinta jne...

”Ensimmäisen urani” tein tutkijan tehtävissä, VTT Automaatiossa (nyk. osa VTT Tuotteet ja tuotanto -yksikköä), 1986-2000. Tutkimuksen kohteita ovat vuosien varrella olleet mm.

a) Tuotekehityksen menetelmäkehitys:

  • Tulevaisuussuuntautunut tuote- ja käyttöliittymäkehitys
  • Käyttäjäkeskeinen tuotekehitys ja sitä tukevat tekniikat
  • Tuotteiden käytettävyys (usability) ja käytettävyyden hallinnan menetelmäkehitys

 

b) Yritysten riskienhallinta

  • Riskienhallinta-välineiden kehittäminen pk-yrityksille
  • Tuotekehityksen riskienhallinta
  • Turvallisuustietojärjestelmät
  • Tuoteturvallisuus
  • Tietoriskien hallinta

 

Tutkimustyöhön on yleensä liittynyt innovatiivisen tavoitetutkimuksen lisäksi vahva panostus yritysten valmennukseen ja kehitettyjen toimintamallien menetelmöintiin yritysten käytettäväksi (erilaisten työkalupakkien muodossa - julkaisumediana nykyisin WWW).

Olen toiminut ohjelmistojen kehittäjänä mm. erilaisissa tietojärjestelmäprojekteissa ja ollut kehittämässä paikallista ohjelmistotuotannon laatuohjeistusta. Olin ensimmäisiä täysimittakaavaisia WWW-julkaisijoita. Viime vuosina panostin WWW-sivuston kehittämiseen ja annoin henkilöstölle sivustosuunnittelun ja digitaalisen kuvankäsittelyn koulutusta.